Jump to content
BMW E39 Club Romania
krisscontact123

jante E60 pe E39

Recommended Posts

Fii amabil, acum că te-am prins; jantele ce tre să le iau, ca să fie largi de 74, unde să aibă înscris asta? Şi exact cum e scris, are vreun standar, un cod ceva? Sau e acel faimos ET? Şî încă ceva: J-ul are vreo treabă? Precizez că jantele sunt de pe un E60 2004, sunt pe 17, au pe ele gume identice cu ale mele de pe E39, MPack, adică 235/45/17. Ca să fiu garantat ce anume şi unde să caut? Mulţumesc şi scuză-mi ignoranţa. E că trec pe alea de iarnă şi m-am "obosit" să tot dau, la fiecare schimb, tot 60-70 euro (sunt la Roma, It). Astfel o să am 2 seturi cu gumele aferente, cu un cric şi un pic de răbdare le schimb eu. Măcar până la prima uzură. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Butucul de E39 are 74 mm ,deci orice jante pui trebuie sa fie de minim 74 mm (daca sunt mai mari poți folosi inele de centrare)

Nu cred că scrie pe jante ce diametru are gaura centrala.

Et-ul recomandat pentru E39 ,in special  pentru jante r17 și lățime 8j este de 20(et20).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deci, din ce spui tu, eu nu pot afla diametrul interior al jantelor decât când le aduc la maşină? Sau să-l pun pe cel ce mi le dă să măsoare interiorul jantei cu un şubler, astfel stau liniştit. Cât despre restul parametrilor e ok, chiar de alea de E60 sunt "largi", eu pe a mea am cele mai mari jante ce s-auvăzut. În carte tehincă scrie că pot pune chiar 265, aşa că... nu cred să fie prea late. Îţi mulţumesc de ajutor. Eşti de folos! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am vorbit acum cu un mecanic, aici, la Roma şi spunea aşa: dacă donatoarea E60 e din 2004, adică primul an de fabricaţie a modelului, e 99% posibil să meargă pe un beneficiare E39 mai ales că E39 al meu e din ultima "şarjă". E din 09/2002. Nu ştiu. Oricum îl pun pe tip să măsoare cu şubleru' inetrioriul la jante, eu văd cât e a mea. Îţi mulţumesc frumos. Să ai o seară faină!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aşadar, ultimele noutăţi. Pe janta mea e inscripţionat după cum urmează:  BMW 6 751 761, 8Jx17 H2 IS 20, H-LI 1660 3a. În plus sunt nişte desene ca nişte oase de peşte cu şapte linii (poză ataşată). Am măsurat cu şublerul: la interior, janta originală, pe lângă faptul că nu are o formă cilindrică perfectă, ci pare mai degrabă conică, are 72,7 - 72,8. 74 niciunde. Nu am măsurat "intrarea" care e mult mai mică, şi nici partea ce se duce spre interiorul fuzetei care are o formă de con deschis (probabil să intre pe fuzetă mai uşor). Ce să înţeleg???? Modelul e MPack de fabrică - aşa s-a cumpărat, nu e modificată. Cu toate alea de M. E posibil, oare, să fie 72,6 cum mai spun unii pe net? 

20171216_111205.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa stabilim odata pt totdeauna,Ipoteza lansata de colegul chris este falsa!

E39 este singurul model de BMW ce are butucul cu diametru mai MARE! Toate e39 il au de dimensiunea 74,1,indiferent de motorizare sau echipare!

 

Masoara diametrul butucului si te vei lamuri.Sau daca nu,incearca sa montezi una din acele roti.Sa vezi daca la m pack ul tau vine....si ne anunti si pe noi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok! Deocamdată aştept roţile. Părerile sunt foarte împărţite. Însă, e un pic haotică chestia! Mai mulţi mecanici susţin că primele E60 (nu se ştie până la care upgrade!) au continuat să aibă foarte multe caracteristici mecanice identice cu ultimele E39! A mea e fabricată în 09/2002, iar cea care-mi dă roţile era 2004! Deci prima E60 şi ultima E39. Nu pot susţine nicio teză, însă vom vedea pe miercuri ce se întâmplă când voi "împinge" fizic jantele pe E39-ul meu. Ne auzim cu actualizările!

Criss

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu te mai lua, dupa toti “mecanicii cunoscatori”.  Bmw e39 sedan, s a fabricat pana in 06.2003, iar e60 a continuat din 06.2003. Trenul de rulare este total diferit de e39, la e60. O sa trebuiasca alezate jantele ce le ai luat si le pofi monta linistit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Despre ce tot vorbim aici?!

Ati incercat sa ii explicati 10, nu stiu de ce va mai bateti capul. O sa le duca la alezat si aia e. probabil o sa plateasca in Italia pe alezat cat pe-un set de roti.


Omul nu intelege. 

Se inchide. 

 

O zi faina!

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×