Jump to content
BMW E39 Club Romania
Pravale Baba

E39, 525da, 2001, exclusive

Recommended Posts

Salut!

A venit vremea ... :(... să îmi vând mașina ....

Pe scurt, vând E39, 2.5 diesel, facelift, exclusive, automata, 2001, la mine din 09/2015, estetic 6/10, tehnic 8/10. Pret 3.900 EUR negociabil sau 3.750 fix. :mellow:

Mai pe larg ... mașina e cinstită și acesta cred că e principalul atu. Mai jos sunt defectele și reparațiile / îmbunătățirile pe care i le-am adus.

O vând pentru că e o mașină care își arată vârsta și care necesită timp, energie și bani mai mult decât pot eu aloca. Cu banii mă descurc dar cu timpul și energia nu prea.

Am luat-o cu gândul să o pun la punct și să mă bucur de ea. Și m-am bucurat. Însă este mereu ceva de făcut la ea și nu se compară cu o mașină nouă, cu care nu îți bați capul.

Are dotări peste medie și a fost întreținută mai mult decât bine. Voi trece la mașină de firmă, cu care să îmi fac treaba. Îmi va fi dor de ea.

 

Este modelul Exclusive, iar principalele dotări sunt:

- cutie automată -> se pot schimba vitezele și manual. Are uleiul schimbat acum cca 1 an. Schimbă lin: se simte doar la rece, din D în R.

- tapițerie de piele cu reglaje electrice, încălzire pentru scaunele din față, în stare foarte bună (totul funcțional deși am pierdut un buton de la reglajul scaunului șoferului)

- 10 airbag-uri, inclusiv cortină și în ușile din spate (are martorul de airbag aprins din cauza senzorului de prezentă al pasagerului)

- navigație dedicată E39, after market, cu ecran de 10 sau 8 inchi (nu mai rețin exact dar este dimensiunea maximă care intră în spațiul din bord) - bluetooth, navigație, internet, filme de pe memory stick - e grozav pentru copii la drum lung

- faruri cu XENON și spălător de fabrică (totul ok, inclusiv reglaje, mai puțin un manșon de cauciuc de la un far, pe care nu am apucat să îl montez). Farurile au inclusiv funcția follow-me home

- are și webasto dar e nefuncțional

- senzori de parcare PDC, față/spate

- oglinzi electrice, heliomate, originale

 

La motor am umblat cel mai mult, încercând să scap de fumul pe care îl scoate la accelerări brutale. Am reușit doar parțial.

- EGR, debitmetru, senzor MAF înlocuite

- injectoare recondiționate

- turbina recondiționată

- tot felul de filtre, furtunașe, garnituri etc.

- clapetele de admisie sunt anulate

- discuri și plăcuțe de frână schimbate

 

Anvelopele sunt de iarnă: Nokian x2, dot 2017, Dunlop x2, dot 2014.

Capitonajul de pe plafon și de pe stâlpi a fost schimbat de curând, cu unul bej, fiindcă cel vechi, gri, se dezlipise. Mi-e îmi place mai mult această culoare.

Oglinzile sunt schimbate cu unele reglabile electric dar nu le-am și vopsit. Le am și pe cele vechi și sepoate schimba capacul, ca să fie negre. Eu nu mi-am mai bătut capul.

 

Ce mai trebuie făcut:

- senzorul de nivel de ulei e pe ducă, fiindcă din când în cand îmi spune în bord că trebuie ulei. Pe jojă se vede că e suficient,

- pentru martorul de airbag aprins trebuie umblat la scaunul pasagerului

- nu are scut pentru motor / cutie. Cel vechi era praf, am cumpărat scuturi în stare foarte bună. Mai trebuie șuruburile de  prindere și de montat.

- un proiector e spart - trebuie înlocuit

- bara față e atinsă lăngă un senzor de pacare, care uneori nu funcționează când trebuie. Ar trebui schimbat senzorul și bandoul

- are mici urme de rugină pe capotă, lăngă siglă și lângă ușa șoferului.Mai mult, am și șters-o ușor în trafic, de bara unei dubițe. Se văd urme pe ușa șoferului și mai ales pe cea din spate. Mașina ar tregui revopsită.

- probabil unele elemente de articulație ar trebui schimbate (se mai aude când dau prin gropi, dacă ești atent)

 

Or mai fi și altele dar nu le mai țin minte.

Atașez câteva poze care sper să fie relevante,

Mașina se poate vedea în Sectorul 3.

telefon 0741062141IMG_2191.JPGIMG_2191.JPG

IMG_2189.JPG

IMG_2187.JPG

IMG_2186.JPG

IMG_2185.JPG

IMG_2183.JPG

IMG_2185.JPG

IMG_2178.JPG

IMG_2177.JPG

IMG_2182.JPG

IMG_2188.JPG

IMG_2192.JPG

IMG_2190.JPG

IMG_2184.JPG

b141ddt e39 525da - ch intretinere.xlsx

IMG_2179.JPG

IMG_2175.JPG

IMG_2176.JPG

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×