Jump to content
BMW E39 Club Romania

Recommended Posts

Treaba sta in felul urmator, am schimbat urmatoarele, vascocuplaj nou, termoflot nou, pompa de apa noua, termostat nou, radiator nou si furtunul de tur nou OEM, aerisita de a luat-o dracu... inca imi face presiune pe furtune. 

Ma poate ajuta careva cu un sfat, ce sa mai verific... ce sa mai schimb... ca imi vine sa ii dau foc si sunt 100% sigur ca asta este motivul pentru care masina imi intra in limp mode. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cum pot verifica traseul din blocul motor Adi? 

Ma gandeam ca poate exista posibiliatea sa fie obturat cu ceva si de acolo si presiunea mare pe furtune sau sa fie ciupita garnitura de chiuloasa, chestia ii ca nu vad scurgeri, nu pierd antigel, uleiul ii curat... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu nu stiu ce sa iti mai zic.

Ca sa revenim la problema, tu zici ca din cauza presiunii pe furtunele de racire, iti intra masina in limp mode? Acul de la temperatura sta pe mijloc (ai verificat temperatura agentului de racire)?

Eu mai degraba m-as uita la turbina. Ai cumva soft pe masina?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Presiunea pe furtune ii un factor ce imi arata ca racirea motorului nu se face in mod corect, temperatura acului sta pe mijloc. Asta este urmatoarea chestie ce vreau sa fac, sa masor fizic temperatura agentului de racire cu un termometru digital. 

Nu am soft pe masina, am citit si m-am documentat mult pe codul asta de eroare, ii o eroare foarte generala (ma lupt cu ea de peste un an), masina intra in protectie si atunci cand uleiul are temperatura prea ridicata, la mine masina intra in limp mode doar atunci cand acul se fixeaza pe mijloc, in cazul de fata tind sa cred ca uleiul din motor atinge o temperatura prea mare si imi trimite masina in limp mode. De ce spun asta? Deoarece am schimbat turbina, tulumba, furtune de vacuum SAMCO, intercooler, senzor MAP, galerie de admisie + garnituri noi, debitmetru, electrovalva turbina Pierburg noua, senzor presiune rampa, valva de pe pompa de inalte, injectoare reconditionate (toate), plus alti senzori noi pe motor... 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Temperatura de antigel o poti vedea si pe bord, meniul ascuns 7.

A mea a inceput sa tine temperatura pe la 100 de grade, termostat Behr montat acum 2 ani. De cand este pe masina am observat ca tine temperatura nitel sus, dar in ultima vreme s-a agravat.

Cand ajunge la 102 pleaca electroventilatorul.

La mine radiator este fierbinte pe partea cu tur, si rece (temperatura ambientala) pe partea cu reture, deci este clar ca nu circula apa. Furtune sunt ceva tari dar nu este presiune asa mare in cat se deschide capacul la vas.

Urmareste temperatura in bord, daca creste peste sa zicem 95 si tot asa ai radiator fierbinte pe o parte si rece pe celalta, insteamna ca nu circula apa si cauza probabil este termostat.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×