Jump to content

PARERI 520I 170CP 2001

tzuc
 Share

Recommended Posts

Am avut 520i nfl cu motor de 2.0 m52b20tu dublu vanos. Am avut e36 cu motor de 2.0 m52b20 cu vanos simplu. Am 520i cu motor de 2.2 m54b22.

Treaba stă cam asa: din punct de vedere al elasticității, rafinamentului și al unui răspuns cât mai prompt la accelerație, ordinea este clară: 1. M54b22; 2. M52b20tu; 3. M52b20.

Nu e vorba că un motor este mai bun. Avansul tehnologic a adus îmbunătățiri clare în speța de față (vorbesc din experiență, nu din povești de pe internet). După părerea mea, aș alege oricând M54b22. Ca dezavantaje (dacă așa le consideră cineva), rca-ul și impozitul sunt mai mari la m54b22. Și se știe că motoarele m54 obișnuiesc să consume ulei (asta nu înseamnă că sunt defecte; e acceptabil un consum de 1 - 1,5 l la 10.000 de km).

La cumpărare trebuie să fii atent să nu fie aprinși martori în bord (dar să fie funcționali), să nu bată tachetii în mod exagerat, să nu bată vanosul, să nu fie defecte sondele lambda, să nu fie înfundat catalizatorul, să meargă rotund, să nu tragă aer fals.

Toată cheia este să găsești o mașină cu un motor fără probleme la cumpărare. Și la benzină (într-adevăr nu chiar ca la diesel) pot fi probleme în funcționarea corectă a motorului. Cunosc multe cazuri de bmw-uri cu motoare de acest tip la care nu reușesc să le dea de cap unii așa ziși mecanici.. Deci, te sfătuiesc să nu dai banii pe o mașină al cărei motor nu funcționează corect, gândindu-te că îl vei aduce tu la normal.

Dacă nimerești un motor în parametrii optimi de funcționare, nu vei avea probleme foarte muuult timp. Dacă îl vei întreține cum trebuie, acest tip de motor te poate sluji aproape o "veșnicie".

sent from my mobile phone