Jump to content

BMW e39 520 Diesel + GPL

Gorrby
 Share

Recommended Posts

Salutare la toata lumea ...

Incep prin a-mi prezenta iubita mea masina : 520d , din 2000 nu cu foarte multe optiuni:

- computer de bord

- pilot automat

- xenon (din fabrica)

- spalatoare faruri

- webasto (programabil)

- ABS ASC (multumesc Tom... pentru codare) ,

dar cu o modificare importanta: Am montat o instalatie GPL cu rezultate uimitoare:

1. crestere de putere destul de mare, estimez ca am castigat cel putin 30 cp, in functie de reglaj

2. reducerea noxelor la jumatate (testat la un ITP)

3. reducerea consumului de motorina extraurban la 4,4 mers normal(max 120km/h) si 5,5 - 6 % alergata pe autostrada (max 220km/h), la care se mai adauga un consum de gpl de 0,9 - 1%

In curand o sa atasez si ceva poze...

Pentru instalatii sunt 2 posibilitati : Una ieftina, ca cea pentru masini cu injectie monopunct si cu reductor turbo (din asta am pus eu 1000lei cu tot cu montaj)....putin mai greu se gaseste reductorul Turbo pentru ca nu au fost foarte multe benzinare cu injectie monopunct si Turbina sau varianta mult mai scumpa(cam 1000 euro)... speciala pentru diesel, este o instalatie secventiala care deocamdata nu se importa la noi (inca nu este omologat gpl pentru diesel in romania)

As fi vrut sa achizitionez una secventiala, dar atata timp cat nu o instaleaza nimeni ... nu exista nici tester pentru a o putea regla...

Asa ca am hotarat sa imi pun deocamdata una second cu reductor turbo pentru injectie monopunct.

Cred ca cea secventiala are randament mai bun, astept sa vad ce se mai intampla pe piata din romania, prietenii mei de la service Nord din Craiova incearca sa omologheze instalatia respectiva, pana atunci o probez pe cea cu reglaj manual.

• 5 months later...
  • 3 weeks later...

Interesantă treaba!Stiam de gpl - diesel la motor 2.7 la o alta marca si chiar mareste puterea cu Injectoare separat si scoate fum mai puțin doar ca revizie o face omul la 7000 km si are filtrele ăla gpl epurator sau ceva de genul si l schimba la 5000km.Pentru cei din Braila omul e de undeva de prin Stanca-Stancuta si e cu volan dreapta gri mașina

• 1 year later...
  • 2 weeks later...
  • 9 months later...
  • 7 months later...
  • 2 years later...
  • 1 year later...
  • 4 weeks later...

Exista... in Italia cam toate autobuzele au GPL  si sunt DIESEL! La diesel e altfel principiul decat la benzina. Nu merge exclusiv pe gaz, se combina motorina cu GPL. Sunt destul de rare instalatiile pe masini mici sunt mai frecvente la vehicule comerciale, sau transport in comun.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Share

• Create New...