galmati Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 Salut, Am gasit un articol pe net cum ca 3 deputati PSD ar fi propus un proiect de lege prin care sa abroge OUG 9/2013 referitoare la timbrul de mediu. In urma cautarilor am gasit proiectul de lege pe situl senatului, initiativa de laudat, insa baieti s-au razgandit, aparent fara motiv M-am gandit ca o asemenea lege poate fi propusa si de catre cetateni, insa: Articolul 74 din constitutie alin 2 zice ca "Nu pot face obiectul iniţiativei legislative a cetăţenilor problemele fiscale, cele cu caracter internaţional, amnistia şi graţierea." Daca are cineva cunostinte legale mai bune poate ne zice o cale de legala de a desfiinta aceasta taxa. Din pacate initiativa legala nu a avut deloc acoperire media, probabil o presiuni din societatea civila ar fi condus la aprobarea legii insa vad ca pe prea putina lume este deranjata de aceasta taxa inutila, de faptul ca bani stransi din ea nu sunt deloc folositi la impadurire, ba mai mult se fac defrisari non-stop. In final chiar daca s-ar folosi bani la impadurire, am ajunge sa platim noi, cetateni lemnul furat/taiat si vandut de cativa baieti destepti...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yitzack Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 Don quijote dela mancha si morile de vant.. Parerea mea. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
galmati Posted July 1, 2015 Author Share Posted July 1, 2015 Cam pe acolo, oricum problema se rezolva altfel. Citat de pe net: "Pai si noi bulgarii din ce mai traim???Ca acum e perfect: le inscrieti la noi si poluati la voi!!!? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
increatul Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 E cam greu sa treaca legea, ar insemna sa returneze milioane de lei celor care au platit deja. E doar o propaganda psd-ista, pentru ca stiu ca nu mai au mult de stat la ciolan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alin_23 Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 pupincureala.....nu cred ca se va renunta prea curand la timbru. Sustin cu mare drag aceasta initiativa,maine as inmatricula masina pe Romania,dar nu as da in veci cat imi cer ei mie pe taxa...e mai bine la Bulgari,asigurare relativ mica(inca),inmatriculare rapida,firme de asigurare(cele legale) serioase.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bucifal Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 Renunta la timbru si baga altceva...ce mare smecherie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yitzack Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 Pe langa taxa, avem impozitul. Pentru 2.0 nu simti. Pentru 2.5, poti trai. Pentru 3.0 deja esti pe picior mare. Peste 3.0 esti boier. Trecand peste taxa, cati suntem in tara asta cu impozitele la zi? Nu sunt acum in tara si nu pot zice ca "vezi Doamne, suntem de rasul Europei cu asa mari taxe" ca nu este asa. Diferenta apare cand ne raportam la nivelul de trai, infrastructura, etc. Vrem sa anulam taxa, dar cati isi vor permite sa-si plateasca impozitele? Numai zic o intretinere adecvata a masinii... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
28clg Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 Ai mare dreptate Yitzak,ca si exemplu,eu sunt in Italia,masina cand am cumparat-o ,transcrierea pe numele meu m-a costat 830 euro,chiar zilele astea mi-a venit plic acasa cu bolo(impozitul masinii) 680 de euro...(e drept ca nu am platit nici anul trecut).Sa nai zic si de asigurare care primul an(2013) m-a costat 1950 euro(obligatoria),binenteles ca in urmatorii ani scade daca esti "baiat cuminte" )).Dar totusi in raport cu salariile de aici sa zicem ca iti permiti sa o tii/intretii,in schimb la noi in Romania raportat la salarii pentru mine este "furt" din partea statului.Mi se par exagerate taxele auto si binenteles alte si alte impozite.Mda....poate aberez putin dar este o parere a mea. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
galmati Posted July 2, 2015 Author Share Posted July 2, 2015 Pe langa taxa, avem impozitul. Pentru 2.0 nu simti. Pentru 2.5, poti trai. Pentru 3.0 deja esti pe picior mare. Peste 3.0 esti boier. Trecand peste taxa, cati suntem in tara asta cu impozitele la zi? Nu sunt acum in tara si nu pot zice ca "vezi Doamne, suntem de rasul Europei cu asa mari taxe" ca nu este asa. Diferenta apare cand ne raportam la nivelul de trai, infrastructura, etc. Vrem sa anulam taxa, dar cati isi vor permite sa-si plateasca impozitele? Numai zic o intretinere adecvata a masinii... Am inteles ca si impozitele sunt mari, daca vezi trendul actual este ca fiecare producator a redus cilindreea tocmai din aceasta cauze, rezultatul masini care tin 5 ani, si vezi dupaia costuri de intretinere. Totul este orientat pe consum. Sa produci un autovehicul nou fie el de 1.2 litri, poluezi cu mult mai mult decat sa mai tragi inca 10 ani pe un 3.0d. Au ajuns masinile sa fie niste pahare de unica folosinta... Nu inteleg faza cu intretinerea. Intretinerea masini nu cred ca este chiar asa de costisitoare in RO, cred ca avem cele mai mici preturi la manopere si piese. Stiu lume care a venit din Olanda, Germania etc. in concediu in RO sa isi repare masina. Atata timp cat masina trece ITP-ul inseamana ca masina e tehnic buna. Plus bani care ii bagi in intretinere stii macar in ce ii bagi...... Eu unul nu sunt de acord cu adugarea de taxe peste taxe, imi pare rau sa vad ca multa lume e Nu stiu daca stiti fabula cu broasca insa este un bun exemplu pentru ce se intampla. Fabula suna cam asa: daca arunci o broasca in apa oparita, ea va sari instinctiv afara. Dar daca ii dai drumul intr-un vas cu apa rece si cresti treptat temperatura apei, broasca nu va remarca faptul ca apa devine fierbinte. Va ramane acolo pana cand fierbe apa, si va fierbe odata cu ea. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
galmati Posted August 1, 2015 Author Share Posted August 1, 2015 http://www.petitieonline.com/taxa_inmatriculare_auto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bucifal Posted August 1, 2015 Share Posted August 1, 2015 http://www.petitieonline.com/taxa_inmatriculare_auto Galagie pe internet face toata lumea. Taxa aia e o sursa de venit pentru stat, si ei sunt statul :D. Nu cred ca vor renunta la bani asa usor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr.Tob Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 iubitorii de touring, nu ati incercat sa puneti un paravan in spate la scaunele din fata, rabatata bancheta, si inmatriculat ca autoutilitara? Pe urma mers din nou la rar si reincadrat ca autoturism... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan wst Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 Dacă nu a fost produs niciodată nici un model de e39 încadrat la autoutilitare, nu îți va încadra nimeni mașina la categoria autoutilitare, indiferent de cât de bine sunt făcute "adaptările" de care vorbești tu. sent from moded c6903 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr.Tob Posted August 12, 2015 Share Posted August 12, 2015 Dacă nu a fost produs niciodată nici un model de e39 încadrat la autoutilitare, nu îți va încadra nimeni mașina la categoria autoutilitare, indiferent de cât de bine sunt făcute "adaptările" de care vorbești tu. sent from moded c6903 am intrebat in idea ca am vazut facuta "miscarea" la golfuri 4, astra g, dar acuma ca zici, intr-adevar, alea au avut in unele tari varianta "van"... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
galmati Posted August 13, 2015 Author Share Posted August 13, 2015 Am fost eu sa vorbesc cu cineva care "faciliteaza" RAR-ul. Pana prin 2013 se putea face din orice utilitara, pe atunci s-a schimbat legea si nu mai poti asa simplu. Stiu turisme facute utilitare cu 5 locuri, nici macar centurile scoase sau ceva..... Alea de care zici tu vin direct utilitare de dincolo. In DK se practica transformarea in utilitare la greu, daca ati observat foarte multe utilitare vin de acolo, am lucrat in DK si taxele pe un autoturism personal sunt de 140% din valoarea sa. La ei sunt firme care le modifica in utilitare cu 2 locuri, am vazut inclusiv q7 cu banchetele scoase, geamurile spate lipite sa nu se poata deschide, etc.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S L Y Posted August 26, 2015 Share Posted August 26, 2015 Cica e oficial : http://www.4tuning.ro/taxa-auto/guvernul-renunta-oficial-la-taxa-auto-cum-iti-poti-lua-banii-inapoi-27381.html?utm_source=Newsletter__Newsletter_4Tuning.ro&utm_medium=yahoo.com&utm_campaign=newsletter_249081 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scooter Posted August 26, 2015 Share Posted August 26, 2015 timbrul de mediu ramane in vigoare taxa veche, de poluare se recupereaza, fara instanta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr.Tob Posted August 26, 2015 Share Posted August 26, 2015 naspa pt cei care au masini cu taxa platita si nerecuperata... daca a fost platita cea veche... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felix Posted August 26, 2015 Share Posted August 26, 2015 Ha, sa vezi belea de acum..... Astazi cumperi o masina cu taxa platita si maine nu mai e platita. Ce prostie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scooter Posted August 26, 2015 Share Posted August 26, 2015 Deci sa ma aștept sa raman fără taxa la masina Trimis de pe al meu Nexus 5 folosind Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr.Tob Posted August 26, 2015 Share Posted August 26, 2015 Ha, sa vezi belea de acum..... Astazi cumperi o masina cu taxa platita si maine nu mai e platita. Ce prostie. Cumperi masina, scoti adeverinta de la anaf ca taxa nu e platita, pana te programeaza pt identificare la RAR ala isi recupereaza taxa, cand mergi sa o inmatriculezi le apare in sistem ca e recuperata... Oameni tampitii astia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bucifal Posted August 26, 2015 Share Posted August 26, 2015 Ar trebui ca toti posesorii de auto care au de platit taxa de smecher la statul cel romanesc ar trebui sa faca cheta si sa plateasca pe unii sa puna niste...chestii prin constitutiei, prin Victoriei, prin pta 21 dec... :D Daca eu am cumparat masina cu taxa auto platita, stau linistit ca nu o sa mai am astfel de probleme, apoi intentionez a vinde masina, intre timp individul de la care am luat-o se duce si isi solicita banii... Pai sa nu ma scuipe Ponta in cur de la 2 mm? Ca zicea ca scoate taxa de tot si facu ce facu si baga taxa si pe masinile din tara. Rog nu cenzurati :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr.Tob Posted August 26, 2015 Share Posted August 26, 2015 Am zis ca daca rezolv cu fiscalul, si nu mai pot inmatricula masina din cauza taxei dau jos tot de pe ea si-i dau foc in fata guvernului... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adibenny2005 Posted August 26, 2015 Share Posted August 26, 2015 Si nu stiu de ce dar asta-i asa de inceputul camaniei electorale...sa vedeti dupa ce se vad cu lemnele-n caruta ce ne paste. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felix Posted August 27, 2015 Share Posted August 27, 2015 Soluția este ca in momentul achiziției masinii, sa ceri vânzătorului chitanța in original cum a plătit taxa. Atunci esti sigur ca nu o mai poate recupera. Ar trebui stipulat in HG ca nu poți recupera taxa daca nu prezinți actele in original a masinii. In felul ăsta, toata lumea era mulțumită. Trimis de pe al meu SM-G357FZ folosind Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts