Scooter Posted August 27, 2015 Share Posted August 27, 2015 Inclusiv statul român, ca nu mai dadea asa mulți bani. Trimis de pe al meu Nexus 5 folosind Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cipri Posted August 29, 2015 Share Posted August 29, 2015 Mda...taxa asta ii un credit fortat luat de la populatie pe o perioada de 5 ani fara dobanda. Cum adica pui o taxa dupa care dai o ordonanta prin care recunosti ca ii ilegala si o returnezi in 5 ani. Noi de ce nu putem plati taxa in rate. Sau cu munca in folosul comunitatii...incredibil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bucifal Posted August 29, 2015 Share Posted August 29, 2015 Daca se poate...statul face ce vrea din popor cu voia acestuia din urma. Faza e ca timbrul de mediu ramane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bucifal Posted August 30, 2015 Share Posted August 30, 2015 Soluția este ca in momentul achiziției masinii, sa ceri vânzătorului chitanța in original cum a plătit taxa. Atunci esti sigur ca nu o mai poate recupera. Ar trebui stipulat in HG ca nu poți recupera taxa daca nu prezinți actele in original a masinii. In felul ăsta, toata lumea era mulțumită. Trimis de pe al meu SM-G357FZ folosind Tapatalk Eu nu cred ca e asa de greu sa obtii o copie de pe chitanta...chiar si cu scopul de a recupera taxa, invocand motivul pierderii. Sa faca dovada ca inca detine masina pt care doreste recuperarea taxei. Si acum sa imi fie scuzata intrebarea daca-i idioata (sau mai indrazneata :D ) eu pot sa recuperez o taxa pe care nu am platit-o? De ex la masina mea a fost platita taxa dar nu de catre mine :D Am chitanta, adeverinta, tot. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felix Posted August 30, 2015 Share Posted August 30, 2015 Nu o poti recupera tu. Doar cel care a platito. In baza unei copii dupa chitanta, nu-ti da nimeni banii inapoi. Daca nu crezi, incearca. Sunt alte proceduri de urmat: declaratie pe proprie raspundere, afisare in MO, plus actele masinii. De asta spun ca era mai mult decat indicat sa se specifice ca actele masinii trebuie sa fie in original si proprietarul din acte sa fie acelasi cu cel care a achitat taxa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
galmati Posted September 12, 2015 Author Share Posted September 12, 2015 Ce se intampla acum e un rahat. Culmea, nu trebuie sa platesti timbru la transcrierea unei masini care are platita o taxa antecedenta, dar care poate fi recuperata la orice ora. Daca cel ce a platit-o o recupereaza ai luat sah mat, masina nu mai poate fi transcrisa legal. Masina ajunge in situatia celor din import. Guvernanti bananieri, parveniti cu nici o cunostinta economica. Ai platit o taxa ulterior dovedita ilegala esti OK. Nu ai platit-o esti obligat sa platesti o alta.....?!?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sloop Posted September 12, 2015 Share Posted September 12, 2015 Ce se intampla acum e un rahat. Culmea, nu trebuie sa platesti timbru la transcrierea unei masini care are platita o taxa antecedenta, dar care poate fi recuperata la orice ora. Daca cel ce a platit-o o recupereaza ai luat sah mat, masina nu mai poate fi transcrisa legal. Masina ajunge in situatia celor din import. Guvernanti bananieri, parveniti cu nici o cunostinta economica. Ai platit o taxa ulterior dovedita ilegala esti OK. Nu ai platit-o esti obligat sa platesti o alta.....?!?! Stai linisit ca oricum se faceau si pana acum manarii cu masinile cu vechea taxa. Se recupera frumos in instanta taxa auto, dar nu se depunea cerere la mediu. Se vindea frumos masina cu dovada ANAF ca nu e recuperata taxa samd. La scurt timp dupa vanzare si inmatricularea de catre noul proprietar, vechiul proprietar depunea cererea si isi recupera taxa. Acum e si mai simplu! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
28clg Posted September 13, 2015 Share Posted September 13, 2015 Dragii mei,azi m-am intalnit cu un prieten care a venit in vacanta in Italia si mi-a zis ca taxa de mediu/timbru sau cum se cheama,cica s-a scos de vreo 2 saptamani. Stie cineva ceva despre zvonul asta,ar putea sa se intereseze cineva? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felix Posted September 13, 2015 Share Posted September 13, 2015 Nu s-a scos nimic. E vorba de vechea taxa de poluare sau taxa de mediu. Timbrul de mediu trebuie platit. M-am interesat, iti dai seama. Maine am RAR-ul la masina dupa care tb. sa platesc timbrul de mediu 801 euro. La RAR echivalent a 100 euro, timbru 801 euro, asigurare 200 euro pe an. Si toate astea ca sa inmatriculezi o masina cu motor modest. Cumperi masina cu 2000, bagi 1000 o faci cum trebuie tehnic si estetic, platesti taxe 1000 si daca peste cateva luni vrei sa o vinzi din varii motive, vine un meltean si zice ca isi ia E60 cu banii aia..... In fine, discutiile sunt multe, dar taxa asta nu ar tb. sa depaseasca 50 euro indiferent de masina si la orice schimbare de proprietar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
28clg Posted September 13, 2015 Share Posted September 13, 2015 Haideti sa va spun cum e in Italia. Eu cand cumparat bmw-ul ,a trebuit sa o trec pe numele meu,ei eu am platit undeva la vreo 700-800 euro(sper sa nu gresesc) dar calculul asta s-a facut in baza la kw masinii si a motorului,iar daca eu o vand,viitorul proprietar la fel trebuie sa plateasca aceeasi bani care i-am dat si eu. Cu cat cilindreea masinii e mai mica si kw mai putini,atunci si trecerea pe numele tau e mai mica,sau binenteles daca ai motorizare mare obligat platesti mai mult. Aici se mai adauga si impozit anual vreo 580 euro care la fel este in functie de motorizarea masinii,dar...atentie,daca nu platesti primul an,iti trimite somatie acasa,daca nu platesti nici al doilea an ,te cauta si iti pune sechestrul pe masina. La asigurare la fel,platesti in functie de "clasa",exemplu:Bmw-ul(530) a fost prima masina pe numele meu inscrisa in Italia si am inceput din "clasa 14" si am platit asigurare 1950 euro pentru 1 an,daca in acest an nu faci accidente(din vina ta),urmatorul an treci in "clasa 13" si binenteles scade si asigurarea,totul repatandu-se an de an. Daca ajungi in "clasa 10" si ai facut accident din vina ta si din diferite cauze,urmatorul an iti creste clasa si la fel cei plati mai mult. Preturile la asigurari depind foarte mult de zina in care locuiesti,daca detii garaj,etc... Per total,mie mi se par niste legi destul de ok,la ei. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G Y L Posted September 26, 2015 Share Posted September 26, 2015 Eu am plătit taxa la o masina in Februarie 2013,se poate sa o recuperez? Sent from my iPhone using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0gdan_07 Posted September 26, 2015 Share Posted September 26, 2015 Se poate sa ceri recuperatea ei prin actiune civila/proces. Treb sa apelezi la un avocat sa ti faca motivarea sau chiar tu daca te pricepi. Sansele sunt in functie de oras si complet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G Y L Posted September 26, 2015 Share Posted September 26, 2015 K,multumesc Sent from my iPhone using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristianp Posted October 2, 2015 Share Posted October 2, 2015 Eu am bagat acte in instanta pentru inmariculare fara taxa.Un avocat de la noi se ocupa,sansele de reusita is de 99% ! Dar dureaza intre 4-5 luni ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bucifal Posted October 2, 2015 Share Posted October 2, 2015 Are vreun caz castigat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristianp Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 Are foarte multe,nu e primu de care se ocupa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bucifal Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 Castigate pe tema asta adica (timbru de mediu, nu taxa de mediu nu taxa de inmatriculare sau altele), fiindca daca e vreun precedent inseamna ca si timbrul de mediu are sa se duca in jos :D. Te intreb fiindca am un gand cu un 730D si nu-mi vine sa-i dau lui ponta nici macar un leu. Ca asa stiu si eu care se ocupa dar nu prea au succes :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
benysound Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 sunt si eu interesat de subiectul asta .. vreau sa imi inscriu masina in Ro ! Asteptam mai multe detalii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr.Tob Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 Castigate pe tema asta adica (timbru de mediu, nu taxa de mediu nu taxa de inmatriculare sau altele), fiindca daca e vreun precedent inseamna ca si timbrul de mediu are sa se duca in jos :D. Te intreb fiindca am un gand cu un 730D si nu-mi vine sa-i dau lui ponta nici macar un leu. Ca asa stiu si eu care se ocupa dar nu prea au succes :D oricum o sa dai o gramada de bani impozit... stiti care e treaba cu impozitul auto pe zone defavorizate? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristianp Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 O pui pe cineva cu dezabilitati ...sau auto-utilitara. Am auzit de la domnu asta cu taxa ca si daca ii inmatriculata si cu taxa recuperata,se poate face in instanta si se transcrie fara platirea de taxa! Taxa e ilegala,statu recunoaste chestia asta din moment ce o restituie! Acum de 1 luna se restituie doar pe baza de cerere la anaf! fara alte complicati Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan wst Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 Încă nu se pot recupera taxele auto (exceptând timbrul de mediu). Nu au apărut normele metodologice privind legea care face posibil acest lucru. sent from moded c6903 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
galmati Posted October 3, 2015 Author Share Posted October 3, 2015 O pui pe cineva cu dezabilitati ...sau auto-utilitara. Am auzit de la domnu asta cu taxa ca si daca ii inmatriculata si cu taxa recuperata,se poate face in instanta si se transcrie fara platirea de taxa! Taxa e ilegala,statu recunoaste chestia asta din moment ce o restituie! Acum de 1 luna se restituie doar pe baza de cerere la anaf! fara alte complicati Autoutilitara nu o poți face decât la firme autorizate, si nu stiu sigur dar cred ca doar pt break, plus ca ramai cu doua scaune.......A fost pana prin 2013 foarte ușor sa o faci utilitara. Are un prieten un 4x4 cu 5 locuri, omologat de pe atunci utilitara, acum la ITP trebuie sa meargă doar cu doua scaune și panou despărțitor. Pe persoane cu disabilitate e cam ca si pe BG, ai nevoie de procura. Cel mai bine ne spui numărul de dosar sa vedem exact. Eu sunt cu mașina pe BG in așteptarea căderii timbrului de mediu. Timbrul de mediu nu este recunoscut de stat ca ilegal, doar taxele precedente. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0gdan_07 Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 Eu am bagat acte in instanta pentru inmariculare fara taxa.Un avocat de la noi se ocupa,sansele de reusita is de 99% ! Dar dureaza intre 4-5 luni !nu dureaza doar 4-5 luni. am si eu actiune in instanta din luna mai. pana acum nu am nici macar termen de judecata...iar la primul termen se hotaraste doar daca iti admite cererea. o estimare realista ar fi un an jumate cred. mai face si serv pulic comunitar recurs daca tu castigi la trib. deci ajungi si la curtea de apel... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristianp Posted October 4, 2015 Share Posted October 4, 2015 Nu stiu,poate depinde si de oras..aici la noi cine a mai facut in 4 luni a inscris masina.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bucifal Posted October 4, 2015 Share Posted October 4, 2015 Nu stiu,poate depinde si de oras..aici la noi cine a mai facut in 4 luni a inscris masina.. Inseamna ca e o chichita undeva daca se castiga, ca doar nu e o lege in Oradea si in restul tarii altcumva. Pt. colegul care a pomenit de impozit...ala se relativ "dribleaza" usor :D. Iti explic pe privat cum, daca vrei. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts