Jump to content

Timbru de mediu - evitare/recuperare/abrogare

galmati
 Share

Recommended Posts

ar trebui sa aiba o hotarare judecatoreasca definitiva prin care obliga serv publ com sa inmatriculeze. cere o copie de la cel care iti face actiunea sa vezi ca nu s vorbe goale. eu cand am cerut a zis ca nu are niciuna definitiva...atuncea abia erau pe rol

l.e. azi am vazut pe site, am primul termen pe 22.10. sunt nerabdator. poate da amanare sa fie bine. pe urma intra in vacanta de iarna . (poate sunt prea pesimist)

• 2 weeks later...

Deci maxima asta: voi incepe cu firul evenimentelor, ca sa intelegeti ce si cum.

Am de recuperat o taxa de inmatriculare la o fosta masina pe care am vanduto prin 2013 si care a schimbat vreo 5 proprietari. Bineinteles, fiind autoutilitara, nimeni nu a luato in evidenta la taxe si impozite, eu radiindo de pe rol in momentul vanzarii si dand fiscal la primul cumparator. In fine, dupa ce s-a plimbat prin toata Moldova Romaneasca, ma contacteaza al 6-lea proprietar si-i fac o procura pe 6 ani (maxim) sa poata circula linistit.

Pentru ca nu o mai poate trece pe numele lui din cauza fiscalului, am decis sa-i recuperez taxa.

S-a dus sotia sa vada exact ce acte trebuie si anuntul spune mare:

- copie dupa cartea de identitate,

- copie dupa certificat;

- copie dupa buletin;

- cerere tip de la ei;

- copie dupa contractul de vanzare-cumparare in cazul in care nu ati fost trecut pe carte.

Deja nu mai inteleg nimic. Si din ce a intrebat sotia, poate recupera taxa ultimul proprietar inscris pe cartea de identitate si certificatul de inmatriculare.

Nu cere nimeni chitanta precum ca ai platit, proces-verbal de stabilirea taxe, nimic.

Deci merge pe principiul care e mai iute de picior: proprietarul actual sau cel care a platit taxa masinii :close_tema:

Ma duc luni sa vad cu ochii mei......

• Like 2

Fara plata timbrului se poata da in judecata doar. Rezultatul nu il garanteaza nimeni. Si dureaza 1 an in medie, timp in care ori nu mergi cu masina ori folosesti nr straine( ptr cine are deja si nu a inmatriculat o)

Azi am avut primul termen la instanta. Am primit amanare pana pe 11.11

Da. Dar sunt două probleme:

- durează mult timp

- la revanzare trebuie să scazi din preț, deoarece cumpărătorul va trebui să plătească el timbrul de mediu.

sent from moded c6903

Eu inca nu am la cunoștință daca cineva a câștigat sau nu procesul pt timbru. Ca daca exista precedent...buba e sparta. Iar eu ca si cumparator as merge la fel la instanța si as spune "pai daca ala de la care am luat masina nu a platit, eu de ce sa platesc. Dupa care criteriu de selectie se aplica legea asta (de cacat)?"

Sunt de acord cu întrebarea în calitate de cumpărător, dar trebuie să fii conștient că autoritățile îți vor răspunde evaziv, ceva de genul "legislația în vigoare spune... ", "dacă vă considerați nedreptățit adresați-vă instanței de judecată... ", etc.

sent from moded c6903

• Like 1

• 1 month later...

Astazi m-a sunat un prieten avocat,stia ca astept sa schimb proprietarul atunci cand va fi posibil fara taxa si de astazi (astazi am aflat eu) se poate da in judecata statul pentru inscriere sau transcriere fara timbru de mediu.Maine am sa depun actele la dosar si va tin la curent daca intereseaza pe cineva cum evolueaza procesul si cat dureaza.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 1

Am specificat ca astazi am aflat eu.Acum 3-4 luni am vorbit cu avocatul si zicea ca se asteapta o lege sa fie publicata (era redactata la curtea europeana) si ca m-ar minti daca ar zice ca putem incepe demersul pentru transcriere.Astazi m-a sunat si mi-a spus ca este oficial,putem face dosarul si vom castiga in instanta.Asta stiu eu,nimic mai mult.

Sent from my iPhone using Tapatalk

da, sunt noutati, timbrul de mediu se va transforma in impozit...ti se va calcula norma de poluare si durata estimata de viata ramasa si se va transforma in impozit anual...

Cred ca sunt doar zvonuri pe diferite situri in disperare de traffic, pe situ-rile serioase nimic.