mr.Tob Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Cred ca sunt doar zvonuri pe diferite situri in disperare de traffic, pe situ-rile serioase nimic. eu sper ca unt doar zvonuri (defapt e un proiect de lege, sper sa u se adopte), pt ca la cat de imbecili sunt astia, la o masina mai veche o sa avem un impozit exagerat de mare... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
galmati Posted December 11, 2015 Author Share Posted December 11, 2015 http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Gadget/Auto/Proiect+de+lege+Impozit+anual+in+loc+de+timbru+de+mediu Deci e bine sa producem cat mai multe masini, ca doar sa produci o masina noua nu poluezi deloc. Suntem clar o societate globala bolnava axata pe consum. Vorbeam cu un coleg de cum e la el in Polonia. Nici o taxa frate insa daca iti fumega masina te ard de nu stii de tine. E mai ieftin sa ai masina in regula de cat sa platesti amenda. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bucifal Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 eu sper ca unt doar zvonuri (defapt e un proiect de lege, sper sa u se adopte), pt ca la cat de imbecili sunt astia, la o masina mai veche o sa avem un impozit exagerat de mare...Impozitul dupa judecata lor e un fel de taxa pe lux. oare 520 din 2015 e mai putin luxos decat 525 din 2003? Taxa nu cred ca pica. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex3aru Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Impozitul dupa judecata lor e un fel de taxa pe lux. oare 520 din 2015 e mai putin luxos decat 525 din 2003? Taxa nu cred ca pica. +1 Mai bine de atat nu putea fi punctat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0gdan_07 Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 cine mai are actiune in instanta in vederea inmatricularii fara plata timbrului (sau recuperate) rog sa posteze aci la mine ar fi termen pe 19.01, inca nu am intrat pe fond. am primit 2 amanari pana acum. vedem pe 19 daca intra pe fond Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimer Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 n luna august Executivul adopa un proiect de act normativ care prevedea că persoanele care au achitat taxa specială pentru autovehicule, taxa de poluare sau taxa pentru emisii poluante pot solicita restituirea integrală a sumei achitate fără a mai merge în instanță. Dar acest act nu poate funcționa fără o procedură. La finalul lunii decembrie, Fiscul și Ministerul Mediului au lansat în dezbatere publică procedura de restituire, iar astăzi acesta a fost publicată. Pentru restituirea vechii taxe auto, contribuabilii vor trebui să depună la organele fiscale competente o cerere și o serie de documente. Modelul cererii de restituire taxa auto Iată documentele suplimentare de care vei avea nevoie pentru restituirea taxei auto– actul de identitate al persoanei fizice/al reprezentantului persoanei juridice, împreună cu împuternicirea dată acestuia (copie); – documentul care atestă plata taxei de poluare (în lipsa acestui document, verificarea plății se va face în baza informațiilor deținute de autorități) – cartea de identitate a vehiculului și certificatul de înmatriculare (original + copie) Toate aceste documente, împreună cu cererea de restituire se depun la registratura organului fiscal competent sau sunt trimise prin poștă, neapărat cu confirmare de primire. Citește și: OFICIAL – Taxa auto achitată în baza legislației vechi va fi restituită integral și fără a deschide o acțiune în instanță Atenție! Cererea va putea fi depusă până la 31 decembrie 2020. De asemenea, contribuabilul trebuie să menționeze și contul bancar în care se vor face plățile. mare atentie, este vorba de taxa platita intre 2007 si 2013, cine o recupereaza, la vanzare noul proprietar va fi nevoit sa plateasca timbrul de mediu... mai exista varianta sa recuperati diferenta dintre cele doua Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scooter Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 din ce vad, daca se cere cartea de identitate si in original, daca fostul propriatar a vandut masina nu o maipoate recupera ulterior,adica sa tepuiasca cumparatorul, decat prin FALS eu asa stau cu frica sa nu-mi faca fostul proprietar vreo fenta si sa recupereze taxa maine ma duc la anaf sa depun o cerere sa vad cum stau Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccrys90 Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 din ce vad, daca se cere cartea de identitate si in original, daca fostul propriatar a vandut masina nu o maipoate recupera ulterior,adica sa tepuiasca cumparatorul, decat prin FALS eu asa stau cu frica sa nu-mi faca fostul proprietar vreo fenta si sa recupereze taxa maine ma duc la anaf sa depun o cerere sa vad cum stau Stai linistit ca nu poate sa recupereze absolut nimeni inafara de cel care a platit taxa! Matusa mea lucreaza la Anaf si stiu ce vorbesc din sursa 100% Sigura! Doar cel care a platit taxa poate sa o recupereze in instanta si doar 20% pe an timp de 5 ani si doar cu Chitanta, Cartea Masinii, Certificat si Dovada de plata in Original si cu Buletinul Celui din Actele masinii si respectivul sa fi platit taxa! Eu de exemplu am platit taxa la masina mea (2900 RON/cca 690 Euro) Eu am Dovada de plata + Chitanta cu numele si seria de buletin trecute pe ele ( aparent e ceva nou gandit de cei de la Anaf) Si am intrebat-o pe matusa mea pentru ca ea e sefa de cabinet pe taxe amenzi bani etc si cei de la Timbru de Mediu din cadrul Anaf au zis CLAR " Nu poate sa recupereze niciun viitor proprietar taxa deoarece toate actele sunt intocmite pe mine ". Deci @Scooter stai linistit ca nu te trezesti cu taxa recuperata de nimeni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scooter Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Pai vb de fostul, care a platit-o. Eu la revanzare sa nu am surprize Trimis de pe al meu HTC One M8s folosind Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccrys90 Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Tu in momentul cumpararii ai actele in original doar daca vrei sa faci vreo fapta buna si sa i le dai de buna voie sa recupereze taxa ) altfel nu se poate. Sent from my iPhone using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felix Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Actele in original doar le prezinti la ghiseu. Nu le retine nimeni. Vor apare cazuri de taxa recuperata si fara documentele originale. Nimic nu este exclus si nu ma mai mira nimic. Trimis de pe al meu SM-G357FZ folosind Tapatalk 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cosmin_jur Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Pai vb de fostul, care a platit-o. Eu la revanzare sa nu am surprize Trimis de pe al meu HTC One M8s folosind Tapatalk Da si eu stau la fel, e o tampenie sa poata recupera taxa cel care a platit-o daca nu face dovada ca mai detine masina. Eu , tu si multi alti cumparatori de buna credinta au cumparat masini cu taxa platita si nerecuperata platind mai mult pe ele si e anormal sa iei teapa sa te trezesti ca e recuperata cand vrei sa o vinzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccrys90 Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Din pacate in RO orice e posibil... din moment ce masina mea are Omologare Euro 4 in Carte si este facuta pe 1.06.2000 si un amic si-a cumparat si el ieri un 530i din 2002 luna a 9a fara taxa si cand s-a dus la Anaf surprize surprize Euro 3 si taxa e 7960 Ron Numai inteleg nimic din tara asta. In decembrie m-am dus si am platit impozitu pe o luna iar ieri cand am fost sa platesc pe 2016 mi-au zis ca pot plani lunar. Apropo de impozit la 3,0 s-a marit in Iasi cel putin la 2.490 Ron/ An si aparent platesc in rate Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scooter Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 iti dai seama, ca daca eu am masina inmatriculata din 2014 pe mine si omul se intelege cu doamna la ghiseu si aia se face ca vede originalele si-i da omului banii in 2016 amandoi o sa scrie lucrari stiintifice dupa gratii, ca tot e la moda 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gigi.gigi Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 Din cate stiu eu nu e nevoie de civ in original http://www.afm.ro/acte_necesare_restituire_taxa_poluare.php Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccrys90 Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 Din cate stiu eu nu e nevoie de civ in original http://www.afm.ro/acte_necesare_restituire_taxa_poluare.php Pai incerca sa "respecti lista " si dute cu niste xeroxuri Dupa ne dai noua adresa Chiar crezi ca mai face cineva faze de genul asta ? Crezi ca risca cineva sa se trezeasca cu mascatii la usa si dupa sa stea in arest preventiv pentru o taxa auto Fara suparare dar inca nu am vazut pe Nimeni sa vanda masina si dupa o perioada sa isi recupereze taxa chiar daca numai este respectivul proprietar. Daca cunosti un astfel de caz... Te rog prezinta Sunt curios de urmari... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdiOrte Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 Stiu eu, si nu numai unul. Sent from my LG-H810 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felix Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Fara suparare dar inca nu am vazut pe Nimeni sa vanda masina si dupa o perioada sa isi recupereze taxa chiar daca numai este respectivul proprietar. Daca cunosti un astfel de caz... Te rog prezinta Sunt curios de urmari... Da, eu. Si o voi recupera cat de curand. Bine ca au aparut normele metodologice. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alin_23 Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Cred ca Bulgaria scrie pe tigaia mea,mai putine batai de cap :D.Parca as muncii o vara intreaga ca sa imi platesc taxa la masina,1500 de europeni,si dupa imi aduc aminte ca traim in Romania,si ma pot trezii ca dupa ce am dat o caruta de bani la stat ca se scoate aberatia asta de lege si eu o iau in barba....Prefer sa ma faca 2-3 persoane cocalar cu bmw pe BG,decat sa mi-o traga statul... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felix Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Comisia europeana de justitie a stabilit si timbrul de mediu ilegal☺ Trimis de pe al meu SM-G357FZ folosind Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alin_23 Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Comisia europeana de justitie a stabilit si timbrul de mediu ilegal☺ Trimis de pe al meu SM-G357FZ folosind Tapatalk intr-un an schimba iar legea astia,poate prind o fereastra sa o pot trece pe RO fara taxa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felix Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Da in judecata Directia Inmatriculari Auto si asteapta decizia. Pana atunci mergi cu nr. de Spania. Colegul bogdan_07 a procedat astfel din ce retin. Trimis de pe al meu SM-G357FZ folosind Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alin_23 Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Da in judecata Directia Inmatriculari Auto si asteapta decizia. Pana atunci mergi cu nr. de Spania. Colegul bogdan_07 a procedat astfel din ce retin. Trimis de pe al meu SM-G357FZ folosind Tapatalk M-am interesat,rata de succes este mica,iar masina mea s-a radiat din Spania,nu mai am numere la ea,nici asigurare valabila,voi scoate 3 randuri de nr rosii si dupa ma decid ce fac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0gdan_07 Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 Eu am un raspuns negativ. Am pierdut la Trib Galati. M am decis sa nu mai cheltuiesc inutil ptr recurs, prefer sa i adun ptr taxa. Proces ptr inmatric fara taxa. Confirm ca sansele sunt f mici, iar avocati sunt 3,4 prin tara iar cel cu care am colaborat nu isi prea da interesul. Daca este cineva interesat sau decis sa initieze un astfel de proces ii pot spune despre ce casa de avocatura este vorba pe pm, nu recomand. Lipsa de profesionalism , lipsa de experienta, ce i drept onorariul nu e mare dar face doar cat dai. Oricum apare pe site, bloguri ca ar fi castigat multe procese, in fapt nu este adevarat (cazurile castigate cu care se lauda sunt pe fond, pierdute ulterior in recurs). Are o plangere si la barou privind aspectele astea. La mine a pierdut de pe fond direct. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
galmati Posted January 29, 2016 Author Share Posted January 29, 2016 Eu am un raspuns negativ. Am pierdut la Trib Galati. M am decis sa nu mai cheltuiesc inutil ptr recurs, prefer sa i adun ptr taxa. Proces ptr inmatric fara taxa. Confirm ca sansele sunt f mici, iar avocati sunt 3,4 prin tara iar cel cu care am colaborat nu isi prea da interesul. Daca este cineva interesat sau decis sa initieze un astfel de proces ii pot spune despre ce casa de avocatura este vorba pe pm, nu recomand. Lipsa de profesionalism , lipsa de experienta, ce i drept onorariul nu e mare dar face doar cat dai. Oricum apare pe site, bloguri ca ar fi castigat multe procese, in fapt nu este adevarat (cazurile castigate cu care se lauda sunt pe fond, pierdute ulterior in recurs). Are o plangere si la barou privind aspectele astea. La mine a pierdut de pe fond direct. Nasol. Asta inseamana ca vom vedea tot mai putine e39 pe drumurile din RO. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts