Jump to content

OFF Topic

bitcosmin
 Share

Recommended Posts

Apropo de alarme si furaciuni din masini, vreau sa va povestesc o patanie recenta ca sa va dati cu parerea si pentru "a lua aminte" vizavi de metodele moderne de "ciordeala:din masini".

Povestea este urmatoarea:nu mai tarziu de joi seara uit portmoneul in usa de la sofer.Ce credeti ca s-a intamplat? Bine inteles ca baietii au deschis cumva masina au luat respectivul portofel plin cu acte si carduri si fara bani in el, si incuie la loc masina ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat.Am ramas stupefiat de-a dreptul de felul in care au actionat.Bineinteles ca militienii nu m-au ajutat cu nimic ci doar auras pe sub mustati de felul in care "au facut aia treaba".Totul s-a intamplat in minunatul oras Craiova, in parcarea din fata hotelului militar in noaptea de joi spre vineri.

Asa ca oameni buni aveti mare grija pe unde vagarati masinile si rugativa la cel de sus sa le gasiti intacte.La mine e a 3 oara cand cand mi se fura din/de pe masina cu tot cu alarma.Habar nu am cum au intrat dar au facut-o si m-au usurat de identitate, carduri si de toate actele masinii.,

Bafta maxima tuturor!

Admin edit: am mutat eu comentariul la off-topic

urata patanie, dar se poate gasi si o explicatie foarte simpla. cineva are cheie initializata pe masina ta ( poate au facut o in service cand ai dus masina la reparatii) si o pastreaza ca sa te buzunareasca ori de cate ori au ocazia. ca sfat: reinitializeaza toate cheile pe care le ai la masina, in cazul asta daca cineva si a initializat o cheie pe masina ta, acea cheie va fi stearsa din memorie

acum legat de alarma oem, e mai mult un moft, nu o necesitatea, oricum nu face mare inginerie.....

Se vorbea de o jucaria care copiaza frecventa cheii cand incui masina . ..nu stiu cat de adevarat/posibil e asa ceva !

Eu nu las niciodata acte in masina , nici geanta/rucsac pe scaune sa se vada ! Toate actele le tin cu mine ..

asa si eu, din cand in cand le mai pierd. tot pe toate :lol:

• Like 1

nici eu nu le tin in masina dar in dupa amiaza aia le-am uitat pur si simplu acolo.apropo de furturi imi povestea un coleg ieri la servici cum intro zi pe la 6 iese la tigare pe balcon si printre fumuri isi admira masina in parcare, mai iese dupa vreo ora pe acelasi balcon la o tigare si priveste in directia masinii care trebuia sa se afle pe locul de parcare...eh ghiciti ce?!bineinteles ca masina lipsea cu desavarsire...dupa vreo cateva saptamani de disper si-a gasit masina abandonata pe camp in perfecta stare de functionare...nu am nimic cu orasul dar si asta ca si faza cu femeia jefuita in strada in plina zi tot in craiova s-a intamplat...so long....

• 7 months later...

Intrebare : iPhone se poate pune ca accesoriu de E39 ? Sa il pun in anunt ? Exista suport pentru telefon cotiera Iphone , exista aux-in pt Iphone ... in consecinta ar trebui sa pot pune si iPhone la vanzare ca accesoriu / piesa pt E39 ! Imi puteti da un raspuns ?

Sunt satul sa il pun pe forumul local sa ma abordeze toti idiotii si sa dau un telefon bun la speculantii de 2 bani , prefer sa se bucure cineva de el ... am cumparat iPhone 5 si nu mai am ce face cu 2 iPhone 4s (unul neverlocked si unul codat orange )!

Intrebare : iPhone se poate pune ca accesoriu de E39 ? Sa il pun in anunt ? Exista suport pentru telefon cotiera Iphone , exista aux-in pt Iphone ... in consecinta ar trebui sa pot pune si iPhone la vanzare ca accesoriu / piesa pt E39 ! Imi puteti da un raspuns ?

Sunt satul sa il pun pe forumul local sa ma abordeze toti idiotii si sa dau un telefon bun la speculantii de 2 bani , prefer sa se bucure cineva de el ... am cumparat iPhone 5 si nu mai am ce face cu 2 iPhone 4s (unul neverlocked si unul codat orange )!

Daca spuneai si tu mai repede cu o zi doua, te usuram eu de unul :lol: mi s-a "prajit" Note-ul(il aveam de 2 zile) in urma unui update de soft zilele trecute si mi-am luat rapid un 4S neverlocked, nu mai vreau sa vad Samsung cat traiesc... :wacko:

• Like 1

nici nu aveam voie sa pun la vanzare , se pare ... samsung sunt in categoria telefoane calitate-pret :P , nu vorbesc aiurea sau ca fan apple , dar le am avut cam pe toate si nici eu nu vreau sa mai vad samsung ... totusi imi pare rau de nokia , au fost "the best " ,dar au ramas in urma !

• Like 1

Mi-ai zis Chef :lol:

Incercam sa te incurajez si sa te fac sa te intorci la telefoane serioase. Daca il iei de ocazie iti asumi riscuri...Il poti lua de la magazine specializate si atunci nu te mai doare capul..Acum in preajma Sarbatorilor, este imposibil sa nu gasesti tu ceva.

Apropo...tot acolo esti?

Da ..se pot decoda prin imei ! Asta era planul cand l-am luat dar ceva nu merge cu Orange UK in momentul asta . Scrie in lista aia cu operatorii care se pot decoda apare suspendat . Am vorbit cu 10 persoane care fac asa ceva ..momentan nu merge !

http://www.iphoneforum.ro/topic/13467-decodare-iphone-4-4s-5-oficiala-neverlock-verificare-retea-gratuit/

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Se vorbea de o jucaria care copiaza frecventa cheii cand incui masina . ..nu stiu cat de adevarat/posibil e asa ceva !

Eu nu las niciodata acte in masina , nici geanta/rucsac pe scaune sa se vada ! Toate actele le tin cu mine ..

E un scaner care identifica si copiaza frecventele cam la orice alarma. Am aflat si eu in Germania de scula asta.

Da,la fel a patit un prieten tot cu un E39. Dar la el a fost mai complicata treaba. Sa va povestesc. A lasat masina 20 - 30 min la un "service" chipurile sai faca tester si sai stearga erori...etc. Dupa vreo 4 zile a disparut masina cu totu,intr-un final sia dat seama ca de acolo incepuse povestea si lau chiunuit pe baiatu cu testeru pana a zis tot,a gasit masina in timisoara vanduta de 12 ori intr-o familie. a recuperato,mai urat a ramas un batranel care daduse baniii pe ea si a ramas si fara bani si fara masina. Acum o intrebare inafara de mers la politie se mai poate verifica altfel daca e sau nu furata masina ?

Exista "jucaria" aia ,costa in jur de 500-600e (in afara), in momentul cand incui masina ii transmite individului in jucarie toate frecventele (daca este in apropiere cu ochii pe masina ta) si astfel iti deblocheaza masina chiar daca tu ai auzit clantz ( ca sa inchis). O metoda folosita in general de romani(asta e clar) in majoritatea tarilor..(cunosc persoane ) .